تأکید حجت الاسلام قرائتی بر لزوم احیای زکات در سراسر کشور طرح «زندگی با آیه‌ها» با هدف تربیت ۱۰ میلیون حافظ قرآن اجرا می‌شود پخش زنده مراسم تشییع پیکر شهید نصرالله از شبکه قرآن آزمون مرحله استانی رقابت علمی طلاب خواهر، چهارشنبه (۸ اسفند ۱۴۰۳) برگزار می‌شود بیمار در چه صورتی می‌تواند روزه نگیرد؟ | فتوای آیت الله خامنه‌ای درباره روزه بیماران چگونه می‌توان جریان فقهی جدید ایجاد کرد؟ تصمیمات لازم برای ارائه خدمات بهتر به زائران عتبات گرفته می‌شود رونمایی از مجموعه آثار فقه بورس و اوراق بهادار مراسم گرامیداشت شهید سیدحسن نصرالله فردا (۵ اسفند ۱۴۰۳) در سراسر کشور برگزار می‌شود آخرین مهلت ارائه مقالات به دبیرخانه چهارمین همایش بین‌المللی اربعین اعلام شد + جزئیات حرم امام‌رضا(ع) میزبان برگزاری مراسم هم‌دردی با مردم لبنان می‌شود دریافت ۲۲۴ اثر در چهاردهمین جشنواره بین‌المللی کتاب سال رضوی هجدهمین نمایشگاه بین‌المللی قرآن و عترت مشهد مقدس برگزار می‌شود آمادگی یادمان‌های دفاع مقدس برای برگزاری اعتکاف رمضان ۱۴۰۳ رونمایی از آثار جدید پژوهشکده تاریخ و سیره اهل بیت(ع) آیین نقاره‌زنی حرم رضوی، روایتی ۵۰۰ساله از عشق و ایمان برنامه افزایش ۲برابری پایگاه‌های قرآنی خراسان رضوی در ۲ سال آینده روزی برای تو اینجا چراغی روشن است | در باب راه‌های رونق مسجد همگانی‌سازی تدبر در قرآن کریم ضروری است
سرخط خبرها

بیمار در چه صورتی می‌تواند روزه نگیرد؟ | فتوای آیت الله خامنه‌ای درباره روزه بیماران

  • کد خبر: ۳۱۷۹۴۷
  • ۰۴ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۳:۴۱
بیمار در چه صورتی می‌تواند روزه نگیرد؟ | فتوای آیت الله خامنه‌ای درباره روزه بیماران
در آستانه ماه مبارک رمضان یکی از احکام روزه‌داری درباره بیماران و روزه‌گرفتن و روزه نگرفتن آنها است، در این خصوص آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب به استفتائی پاسخ دادند.

به گزارش شهرآرانیوز، کسی که بیماری مانند ناراحتی قلبی، مشکلات تنفسی و یا کلیوی دارد؛ آیا واجب است که روزه بگیرد؟ این سؤال را یکی از شهروندان از دفتر رهبر معظم انقلاب مطرح کرده است.

آیت‌الله خامنه‌ای این سؤال را این‌گونه پاسخ دادند: اگر روزه برای او ضرر داشته باشد، روزه گرفتن واجب نیست و اگر همین شرائط تا ماه رمضان بعدی ادامه پیدا کند، قضای روزه نیز واجب نیست، فقط به ازای هر روز یک مد طعام (۷۵۰ گرم گندم یا برنج و مانند آن) به فقیر به عنوان فدیه بپردازد.

آیت‌الله خامنه‌ای پیش از این هم درباره پزشکی که فرد را از روزه گرفتن منع می‌کند، می‌فرماید که باید پزشک به مسائل شرعی متعهد باشد. ایشان پیش از این استفتائی در این خصوص را به شرح زیر پاسخ داده بودند.

 گاهی اوقات پزشکان نسبت به مسائل شرعی متعهد نیستند و با یک بیماری کوچک، فرد را از روزه گرفتن روزه منع می‌کنند، حال وظیفه بیمار به گفته این پزشکان و بیماری خود و روزه چه وظیفه‌ای دارد؟

پاسخ این است که اگر پزشک متهد نباشد و نمی‌شود به او اطمینان کرد و اینکه مبادا ترس ضرری به بیمار وارد شود حرف او قابل اعتبار نیست و الا فرد نباید روزه بگیرد.

رهبر معظم انقلاب اعتماد به پزشک را مهم می‌دانند و در این خصوص می‌فرمایند: «چنانچه فرد از آنچه که پزشک می‌گوید یقین دارد و می‌داند که روزه برایش مضر است یا از آنچه پزشک گفته از نظر عقلانی خوف و ترس از ضرر حاصل می‌شود، روزه هم بر او واجب نیست و جایز هم نیست.»

منبع: فارس

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->