به گزارش شهرآرانیوز، کسی که بیماری مانند ناراحتی قلبی، مشکلات تنفسی و یا کلیوی دارد؛ آیا واجب است که روزه بگیرد؟ این سؤال را یکی از شهروندان از دفتر رهبر معظم انقلاب مطرح کرده است.
آیتالله خامنهای این سؤال را اینگونه پاسخ دادند: اگر روزه برای او ضرر داشته باشد، روزه گرفتن واجب نیست و اگر همین شرائط تا ماه رمضان بعدی ادامه پیدا کند، قضای روزه نیز واجب نیست، فقط به ازای هر روز یک مد طعام (۷۵۰ گرم گندم یا برنج و مانند آن) به فقیر به عنوان فدیه بپردازد.
آیتالله خامنهای پیش از این هم درباره پزشکی که فرد را از روزه گرفتن منع میکند، میفرماید که باید پزشک به مسائل شرعی متعهد باشد. ایشان پیش از این استفتائی در این خصوص را به شرح زیر پاسخ داده بودند.
گاهی اوقات پزشکان نسبت به مسائل شرعی متعهد نیستند و با یک بیماری کوچک، فرد را از روزه گرفتن روزه منع میکنند، حال وظیفه بیمار به گفته این پزشکان و بیماری خود و روزه چه وظیفهای دارد؟
پاسخ این است که اگر پزشک متهد نباشد و نمیشود به او اطمینان کرد و اینکه مبادا ترس ضرری به بیمار وارد شود حرف او قابل اعتبار نیست و الا فرد نباید روزه بگیرد.
رهبر معظم انقلاب اعتماد به پزشک را مهم میدانند و در این خصوص میفرمایند: «چنانچه فرد از آنچه که پزشک میگوید یقین دارد و میداند که روزه برایش مضر است یا از آنچه پزشک گفته از نظر عقلانی خوف و ترس از ضرر حاصل میشود، روزه هم بر او واجب نیست و جایز هم نیست.»
منبع: فارس